Array

Blod i sædavgang (hematospermi) – kjente årsaker og anbefalt behandling

Categories

Blod er sjelden noe man forbinder med noe positivt. Når blod kommer ut fra et sted i kroppen, er det et tegn på et sår eller sykdom. Faktisk er blod et kjennetegn på mange sykdommer og et av de første symptomene på en sykdom eller skade. Derfor er det helt naturlig om man blir skremt når man oppdager blid – spesielt hvis du for eksempel ser blod i urin eller avføring.

Blod i sekretene er ofte et tegn på en mer alvorlig sykdom, og forbindes med et tegn på kreft. Blodig oppkast kan være symptomer på magesår eller magekreft. Blodig avføring kan være forårsaket av hemoroider eller en betent tarm, men kan også være tarmkreft. Blodig urin kan også være et symptom på kreft, men det kan like gjerne være en betennelse eller urinstein.

Forklaring på hva sæd er – sammensetning og innhold

Om du lurer på hva er sæd, så skal vi prøve å gi deg en enkel forklaring her. Sæd, eller sædceller, er en sekresjon som inneholder spermiar. Denne biologiske væsken kommer ut fra urinrøret under orgasme og utløsning. Sæd inneholder bare en liten andel sædceller, eller bakterieceller, som dannes i testiklene.

Sæd inneholder omtrent 30 forskjellige ingredienser, inkludert protein, fruktose og forskjellige mineraler. Disse er hovedsakelig ment for å holde sædcellene i live til de når egget hos kvinnen. Det er ingen hormoner i sæden.

Sædens sammensetning varierer veldig. Det kan være en flytende eller tykkere, kremet væske. Fargen er vanligvis lys, gulaktig, eller fargen kan også vise gråtoner. Smaken og aromaen i sædcellene er unik, den er vanligvis mild og salt.

Hvis sæden begynner å lukte vondt eller endrer farge (brun sæd), kan dette være tegn på betennelse. I dette tilfellet må du oppsøke lege.

Blod i sædavgang – også kjent som hematospermi eller brun sæd

Men hva med blod i sæden, er det også et tegn på en alvorlig sykdom? Nei! Blod i sædavgang – eller hematospermi på fagspråket – trenger ikke nødvendigvis være en sykdom, selv om det kan være lurt å sjekke det hos legen. Tommelfinger-regelen er at du skal oppsøke lege hvis dette gjentar seg. Om det er et enkelttilfelle så kan du med andre ord ikke dra til legen. Klikk for å besøke nettapoteket STERKHANN .

Blod i sædvæske regnes som et godartet fenomen, selv om du kan oppleve dette som både skremmende og ekkelt når det oppstår. Det er såpass skremmende at de fleste menn velger å oppsøke lege straks det oppstår, og dette er altså ikke nødvendig.

Blod i sædvæske – anbefalte behandlingsmetoder

Blodig sæd er oftest er et tegn på infeksjon i urinveiene og hovedsakelig prostatabetennelse. Ved bruk av enkle metoder kan symptomenes opprinnelse bekreftes og plagene behandles.

Når du besøker legen, vil han eller hun undersøke prostata for å se om den er øm. Legen kan også gjøre en ultralydundersøkelse av prostata. Hvis undersøkelsen antyder betennelse i prostata, vil du få en lengre kur med antibiotika. I tillegg kan en urinprøve og en PSA (prostatatest på en blodprøve) undersøkes. Dersom symptomene vedvarer, blir ofte ultralydundersøkelser ofte gjennomført for å utelukke svulster i øvre urinveier, så vel som urinstein. Som hovedregel vil man ikke finne en forklaring til blod i sædvæske ved slike tilfeller, det er rett og slett et fenomen som kommer og går!

I de fleste tilfeller indikerer derfor blodig sæd ingen sykdom. Det som er viktig er å utelukke potensielle sykdommer. Selv om ikke årsaken til problemene kan identifiseres, har man hvertfall utelukket at ingen alvorlig sykdom kan være involvert. Og da kan man bare akseptere at situasjonen er slik, og vil mest sannsynlig forsvinne av seg selv.

Behandling av gjentagende blod i sædvæske, brun sæd, kan gjøres ved å holde underlivet varmt, eksempelvis gjennom varme bad. Hyppige utløsninger er også en god behandlingsmåte.

Måter å bevare sædkvaliteten på

En mann kan gjøre mye selv for å bevare kvaliteten på sæden sin. Å kutte ut røyken, sunt kosthold og en stabil, normal vekt er alle faktorer som har en god effekt på sædkvaliteten. I tillegg er det kjent at ikke er lurt å sitte for mye eller lenge, fordi testiklene da er for varme i lengre perioder.

Trening er med andre ord en fin aktivitet for å holde sædkvaliteten god på. Da holder du deg i aktivitet samtidig som du holder en stabil vekt og sørger for at du ikke sitter så mye i ro. Løping er kjent som den enkleste aktiviteten som forbrenner mange kalorier. Sykling er ikke en anbefalt aktivitet, da du både sitter mye og holder testiklene varme helt tiden når du sykler.

Recent Post

More Recipes Like This